22.11.16

PLEASE MOVE ON !

-Assalamualaikum-
Bismilah..
Harini entry cik belbel buakn entry entertainment atau gosip gosip pakwe handsome tapi more to personal luahan hati. HAHAHA *gila ke apa buat luahan dalam blog ni*

Percaya atau tak sebelum cik belbel tahu yang blog ni sebenarnya boleh buat duit, cik belbel ada blog personal yang hanya tulis untuk luahan hati. Konon kononya nanti akan adalah sorang Price Charming akan baca blog cik belbel dan dia akan tertarik dengan cerita cik belbel sebab cik belbel nak letak siapa pun author untuk blog tersebut. KAHKAHKAH ! macam apa je perangai zaman sekolah dulu.

Entry kali ni cik belbel nak tujukan pada seseorang yang cik belbel harap sangat dia boleh move on atas apa yang berlaku antara si dia dan si dia. ( watak dirahsiakan) cik belbel tak tahu sama ada dia ada baca blog ni atau tak. Tapi kalau dia baca blog ni, cerita harini adalah harapan saya untuk awak.

To awak,
terima kasih untuk semua cerita dalam pengenalan kita. terima kasih untuk hadir dalam hidup ni walaupun kisah kita tak berakhir dengan baik. terima kasih hadir dalam hidup saya dan mengajar saya untuk terus hidup tanpa ada rasa cinta. terim kasih untuk semua tu kerasa dengan semua benda tu saya mampu berada di tempat saya sekarang. hidup dengan bahagia tanpa ada sesiapa yang mengisi hatini. Munkin apa yang saya bagitahu ni buat awak tersenyum sebab tidak siapa dalam hati saya, kalau awak datang kembali. maaf tiada siapa yang mampu mengisi kekosongan hatini. Please move on dengan kisah kita, kalau selama 7 tahun awak mampu pergi, tolong lah pergi untuk selamanya. atas apa yang terjadi antara kita membuat saya berfikir yang mungkin sebenarnya antara kita bukan lah jodoh yang sebenarnya. saya sentiasa doakana awak untuk teruskan hidup awak.
tolong jangan paksa seseorang untuk sesuatu hubungan kerana tu boleh menyebabkan si dia berapa tak senang dengan awak. terima lah segala kententuan yang si dia bukan untuk awak. lets us follow our flow. kalaulah ditakdirkan si dia berjumpa awak suatu hari nanti biarlah ia dengan ada kerestuan daripada keluarga si dia kerana keberkatan keluarga tu penting untuk meneruskan sesuatu hubungan.
semoga awak jumpa jodoh yang sesuai dengan kehidupan awak.
sekian
si dia
kadang kadang apa yang kita mahukan dalam hidup ni belum tentu semua kita akan dapat. bersyukurlah dengan apa yang kita ada dan terimalah segelanya dengan penuh keredhaan. Lupakan kisah si dia dan teruskan dengan kisah baru awak.

Pehhh luahan perasaan betul cik belbel harini. HAHA, sekal sekala update hati ke hati apa salahnya. hehe.

3 comments:

  1. semoga si dia tabah menghadapi semua ni :) fighting!!

    ReplyDelete
  2. wahhhh bestnya....
    jemput singgah blog sya kak!!! :D
    http://khaidirkhaizuki.blogspot.my/2017/01/reviewbukukisah-25-filsuf-barat-by.html

    ReplyDelete
  3. Mrs. A pun suka luah perasaan kat blog.
    Kalau luah perasaan kat manusia kena tapis-tapis so tak release habis ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

ALHAMDULILLAH SYUKUR...

lagu