2.7.14

T U T O R I A L : CARA NAK DOWNLOAD LAGU (MP3)

Bismilahirahmanirahim.
Yuhuuu selamat hari berpuasa yang ke 4. Sekejap je kan dah masuk ke 4.
Lagi 25 hari lagi kita akan berjumpa raya.
Kepada yang dah bekerja or dah berkawin tu siap siap lah sampul duit raya ye. HAHA
Entry siang siang ni tak boleh nak buat entry makan ye dak. Kang ada pulak yang terliur, dah makruh.
Ok, harini cik belbel nak kongsi sikit cara nak download lagu. Sebab ramai yang tanya cik belbel kat mana nak download lagu sebab selalu mesti ramai yang guna 4shared tu kan.
Tapi sekarang 4shared tu macam berhantu sikit. HAHA

Ok ni common cara yang cik belbel selalu gunakan untuk download lagu yang cik belbel suka lah ye.
CARA PERTAMA :
1. Pergi ke Youtube and cari lagu apa yang korang nak download.
2. Copy url yang dekat atas tu. Contoh url yang kat bawah ni.



3. Korang copy url tu dekat Youtube Converter .
4. Lepas dah copy paste korang convert lah and nanti dia keluar link download. SIAP !

 CARA KEDUA :
1. Korang follow macam cara 1 and 2 yang dekat atas tu.
2 . Korang paste kan dekat KeepVid and download terus.

NOTE : Dalam keepvid ni korang boleh download macam macam jenis format lagu. Bukan lagu je korang boleh download, Video pun boleh. Cik belbel rasa yang ni lebih better la.

CARA KETIGA :
 Korang pergi je link link yang memang khas untuk download lagu 

Selamat mendownload !!
- Kalau ada link link yang lagi best untuk download bagilah comment -




17 comments:

  1. tq share tutorial donload tu.. good enty then.. :)

    ReplyDelete
  2. share download lagu via Phone full free
    http://ringtonesmp3.wapka.mobi

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Alhamdulillah. Dah boleh dengar lagu

      Delete
  4. Camna nak buka youtube dowloaad tu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada link tu cik belbel dah siap kan. Klik je

      Delete
  5. tq share...suke sangat:)

    ReplyDelete
  6. cik bebel..sye x boleh pon nk copy..kenape yer?
    ade kene psg MP3 ke dulu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. copy link youtube yang atas tu. tgk macam gamba dear :)

      Delete
  7. Terima kasih cik bebel jadi la... boleh la download lagu raya banyak-banyak nanti boleh dengar sepanjang perjalanan ke pantai timur... selamat hari raya..

    ReplyDelete
  8. Cik belbel lagu apa² je ke yg ada???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua lagu dalam youtube boleh

      Delete
  9. download here
    nice

    ReplyDelete
  10. Anonymous10:47

    Helo Saya nk masukkan lagu ke dalam MP3 Player Bukan Dalam Komputer Ada cara tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dalam mp3 kena download dulu kan?

      Delete
  11. Salam, hai awk. Saya nak download movie pakai KeepVid tapi tak reti. Saya dah paste link pastu click download pastu tak tahu dah nak click apa lagi. hehehhe. tolong saya boleh? cik belbel :)

    ReplyDelete
  12. Salam hi. Lepas dah paste link klik download tu. Akan keluar jenis2 file (mp3,mp4,3gp dll) pilih nak yg mana klik kanan save

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu