3.6.16

BUDAK DEGREE KE BUDAK IJAZAH

-Assalamualaikum-
Kahkahkah...
kebenda lah tajuk entry hakak harini. Dah sebulan tak update blog, sasau dah tajuk entry blog. Mengarut je..

Seronok ke jadi budak degree ?
Penat tak ?

Sumpah cik belbel cakap jadi degree student memang best.
For your information, cik belbel dah lambat setahun untuk sambung degree, cik belbel rasa cik belbel ada share cerita ni dekat entry KERJA ATAU BELAJAR
Apa yang best jadi degree student ? Actually tak banyak beza pun dengan masa diploma. Tapi cabaran jadi student degree ni sangat best. Dengan cabaran hidup di bandaraya Melaka tu lagi. Best ke tu ?? HAHAHA
kahkahkah muka mcm apa main app snapchat !


One more thing tentang degree ni, Cik belbel future degree from diploma UiTM and one year later future degree in UiTM juga, dalam course yang sama. That mean course Business Management lah. Jadi cik belbel dapat PC atau nama dia  ( Pengecualian kredit ). Lepas potong punya potong, cik belbel dapat terus ke sem 3. Terus jadi senior dah gituw. Hikhik. Senior sangat *gerrr*
As you know one year you left from study and then you got 9 subject to catch up in one semester. Its not easy guys ! Trust me !! 
Start sem cik belbel ni 2015 - 2016 we all tak dapat pengecualian kredit untuk subjek  ELC from sem 1 - sem 3 !!! This is so.... fuhhh
Elc ni subjek English and tibe tibe cik belbel rasa down gila buat ELC ni.
Untuk on track sama dengan budak pure Business masa diploma kita orang yang dari diploma Banking ni kena lah amek 9 subjek. Tapi better kitaorang amek semester 3 ni sebab kalau tunggu sem 4 5 lagi banyak credit hour and bila your score jatuh. Sangat sangat effect dengan your pointer.

But dont worry...
Allah tak pernah beri kita ujian kalau kita tak boleh buat. Jangan putus asa. Nama pun degree student kan. Tak kan lecture nak treat you as diploma student. Yang everything kene suap. Seriusly cik belbel bersyukur dapat future UiTM selain dapat cut credit hour, cik belbel dapat lecturer yang sangat memahami yang student yang macam mana.
group assignment IBM

Group kelas yang ting tong

supporter HURES KBM !

My classmate for this sem insyaAllah for all journey


Dapat penat penat kita, sedar tak sedar dah nak final exam student degree UiTM semester 2 2015/2016. Good luck semua ! try ur best !
Cik belbel ada 3 paper straight 26,27,28/4. Semoga Allah permudahkan urusan kita semua.


Dengan sibuknya buat assignment, dengan full aktiviti nya. Sedar tak sedar dua minggu lagi final. to M1 BM 243 3c mac - julai 2016 good luck guyssss !

8 comments:

  1. good luck cik belbel... hehe

    ReplyDelete
  2. semoga terus berjaya in life okay :)

    ReplyDelete
  3. good luck. hehe student life ni sememangnya mmg sgt best

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum . maaf nak tanya cik belbel hihi tentang detail course BM243. Sebab saya dapat sambung course ni dekat kbm. harap cikbelbel dapat share sikit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. dapat hr kat kbm ? sama tempat lah kita :) course ni ok. have fun. lect semua ok. semua kalau terus ke sem 3 ada tough sikit. ramai yang kata degree tak sama dengan dip. tapi rezeki lain lain kan.

      Delete
    2. Ha kbm . Hee kira hi senior lah ni :) memang masuk terus sem 3 lah kan .tengok dekat surat tawaran 6 semester .

      Delete
  5. Kalau dari sama course lagi2 pure business banyak dapat pc. Dapat kolej tak? Haha.

    ReplyDelete
  6. Ohh . Saya dulu diploma banking. Hahaha tak .. macam biasa lah kena urus sendiri kan

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu