Skip to main content

TARIKH PEMBAYARAN BR1M 2017

-Assalamualaikum-
Bismilah..
Nak diikutkan ni tahun ketiga cik belbel update entry pasal BR1M pertama BR1M 2015 kedua BR1M 2016  dan sekarang tahun 2017. Sedar tak sedar dah 3 tahun korang cekik ( termasuk cik belbel ) cekik duit BR1M. Harap harap duit BR1M boleh ringgan kan beban kita semua *positive*



Tarikh Pembayaran BR1M untuk individu bujang 21 tahun ke atas :

Jumlah BR1M RM450
Pendapatan kasar RM2000 ke bawah
18 Febuari 2017 ( sekali gus )

** kiranya tak kisah bank apa semua akan dapat sekali terus. masa tu mesti punya orang bank sibuk dan time tu juga lah duit dalam ATM habis. Siapa yang tak ada cash on hand better keluarkan duit awal. Ada tak makan kang. Tapi kalau nak di analisa dari tahun tahun lepas. Duit di kreditkan ke dalam bank mengikut peringkat peringkat.

Tarikh Pembayaran BR1M untuk Kategori isi rumah (1) E-Kasih :

Jumlah BR1M RM1200
Pendapatan kasar RM3000 ke bawah (termasuk warga emas)
RM 400 18 Febuari 2017 (fasa 1)
RM 400 bulan Jun (fasa 2)
RM 400 bulan ogos (fasa 3)

Tarikh pembayaran BR1M untuk kategori isi rumah (2) 

Jumlah BR1M RM 900
pendapatan RM3001 hingga RM 4000
RM 300 18 Febuari 2017
RM 300 Bulan Jun 2017
RM 300 Bulan Ogos 2017

Berikut merupakan tarikh tarikh yang dapat cik belbel kongsi kan. Untuk pelajar yang mendapat voucher buku, berita dan tarikh pemberian akan di beritahu oleh pihak kolej/universiti anda.

Dengar dengar minyak naik 1 Febuari 2017 ni ? HAHA selamat lahhhhh...


Untuk maklumat lanjut boleh layari web https://ebr1m.hasil.gov.my/ untuk menyemak kelayakan anda dan lihat sama ada dah membuat pemohonan atau tidak.

Please lepas ni jangan tanya cik belbel pukul berapa BR1M nak bank in duit. HAHAHAH cik belbel tak tahu awakkkkkkk !

Comments

Post a Comment

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

Popular posts from this blog

T U T O R I A L : CARA NAK DOWNLOAD LAGU (MP3)

Bismilahirahmanirahim. Yuhuuu selamat hari berpuasa yang ke 4. Sekejap je kan dah masuk ke 4. Lagi 25 hari lagi kita akan berjumpa raya. Kepada yang dah bekerja or dah berkawin tu siap siap lah sampul duit raya ye. HAHA Entry siang siang ni tak boleh nak buat entry makan ye dak. Kang ada pulak yang terliur, dah makruh. Ok, harini cik belbel nak kongsi sikit cara nak download lagu. Sebab ramai yang tanya cik belbel kat mana nak download lagu sebab selalu mesti ramai yang guna 4shared tu kan. Tapi sekarang 4shared tu macam berhantu sikit. HAHA
Ok ni common cara yang cik belbel selalu gunakan untuk download lagu yang cik belbel suka lah ye.CARA PERTAMA : 1. Pergi ke Youtube and cari lagu apa yang korang nak download. 2. Copy url yang dekat atas tu. Contoh url yang kat bawah ni.



3. Korang copy url tu dekat Youtube Converter .
4. Lepas dah copy paste korang convert lah and nanti dia keluar link download. SIAP !
 CARA KEDUA : 1. Korang follow macam cara 1 and 2 yang dekat atas tu. 2 . Koran…

SIAPA KHAI BAHAR ?

-Assalamualaikum-Allah.. Lamanya tak update blog ni.
Sebab test dan quiz yang berderet blog diabaikan seketika. yang komen tu terima kasih ye. Maaf cik belbel tak dapat balas, bukan tak nak balas tapi tak sempat sesangat. Terima kasih singgah blog cik belbel ni.

Cik belbel update blog ni pukul 2.45 am waktu Malaysia wei. HAHA
biasa lah student life kan. Apadehal baru pukul 2.45 am kan. Belum subuh, HAHA

Mesti korang pernah dengar nama Khai Bahar ni.  Atau lebih dikenali dengan artis Youtube, Smule disebabkan suara dia yang sangat power.

Kalau tak percaya subcribe lah youtube muhamad khairul. Tu adalah si kacak Khai Bahar.


Dah lah suara sedap, jangan lah handsome sangat :(
Biodata Khai Bahar Nama : Muhamad Khairul Umur : 22 (2016 )  Asal : Perlis
** Maaf tu je yang cik belbel dapat tentang Siapa Khai Bahar ni. ** Kalau korang nak lebih kenal dengan Khai Bahar ni check on him instagram
instagram Khai Bahar Twitter Khai Bahar
Sekali pandang macam Hafidz Roshdi kan? cehhhh
The real of Khai…

(っ˘з˘)っ CARA NAK MINTA KERJA KHAS UNTUK PARA PELAJAR

Bismilahirahmanirahim.... Hallo ! Hallo ! cik belbel nak membebel ni nampak tittle kat atas tu ? CARA NAK MINTA KERJA? yela, for your information u all i dah dapat kerja ok sebagai seorang pelajar yang baru nak merasai cuti tetapi terkubur angan angan dia sebab esok gua dah kena kerja !! kenapa awal sangat ? daripada tak dapat kerja baik aku terima je HAHA. kat sini cik belbel nak bagitahu macam mana nak minta kerja bagi pelajar universiti yang tengah cuti sem, kepada budak baru habis sekolah, or pada sapa sapa yang nak cari pengalaman.
Q : Awak ada pengalaman sebelum ni ? A : Ada,dulu saya pernah kerja. bla bla bla...       ( korang jangan lurus sangat time bila kena interview tu,korang jawab je korang ada pengalaman. padahal hampehh ! lagipun bukan korang nak kerja lama kan kat situ )
Q : Sekarang ni awak kerja ke belajar ? A : Sekarang ni saya tengah cari kerja and sebelum ni saya tak belajar pun. saya rasa pun saya tak dapat nak sambung belajar sebab saya ni kurang pandai.     ( …