31.1.17

TARIKH PEMBAYARAN BR1M 2017

-Assalamualaikum-
Bismilah..
Nak diikutkan ni tahun ketiga cik belbel update entry pasal BR1M pertama BR1M 2015 kedua BR1M 2016  dan sekarang tahun 2017. Sedar tak sedar dah 3 tahun korang cekik ( termasuk cik belbel ) cekik duit BR1M. Harap harap duit BR1M boleh ringgan kan beban kita semua *positive*



Tarikh Pembayaran BR1M untuk individu bujang 21 tahun ke atas :

Jumlah BR1M RM450
Pendapatan kasar RM2000 ke bawah
18 Febuari 2017 ( sekali gus )

** kiranya tak kisah bank apa semua akan dapat sekali terus. masa tu mesti punya orang bank sibuk dan time tu juga lah duit dalam ATM habis. Siapa yang tak ada cash on hand better keluarkan duit awal. Ada tak makan kang. Tapi kalau nak di analisa dari tahun tahun lepas. Duit di kreditkan ke dalam bank mengikut peringkat peringkat.

Tarikh Pembayaran BR1M untuk Kategori isi rumah (1) E-Kasih :

Jumlah BR1M RM1200
Pendapatan kasar RM3000 ke bawah (termasuk warga emas)
RM 400 18 Febuari 2017 (fasa 1)
RM 400 bulan Jun (fasa 2)
RM 400 bulan ogos (fasa 3)

Tarikh pembayaran BR1M untuk kategori isi rumah (2) 

Jumlah BR1M RM 900
pendapatan RM3001 hingga RM 4000
RM 300 18 Febuari 2017
RM 300 Bulan Jun 2017
RM 300 Bulan Ogos 2017

Berikut merupakan tarikh tarikh yang dapat cik belbel kongsi kan. Untuk pelajar yang mendapat voucher buku, berita dan tarikh pemberian akan di beritahu oleh pihak kolej/universiti anda.

Dengar dengar minyak naik 1 Febuari 2017 ni ? HAHA selamat lahhhhh...


Untuk maklumat lanjut boleh layari web https://ebr1m.hasil.gov.my/ untuk menyemak kelayakan anda dan lihat sama ada dah membuat pemohonan atau tidak.

Please lepas ni jangan tanya cik belbel pukul berapa BR1M nak bank in duit. HAHAHAH cik belbel tak tahu awakkkkkkk !

4 comments:

  1. Haaaii.. TB datang melawat blog.. tak dapat nak komen sangat sebab tengah blogwalking dah singgah blog2 yang lain.. TB doakan untuk awak semoga hari ni hari yang lebih baik dari semalam .. K bye..

    ReplyDelete
  2. cik belbel, wani datang siniii. br1m dah masuk belum? hihi. saja kunjung sini :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..dapat rezeki BR1M. semoga dpt dimanfaatkan ke arah yg lebih baik :)

    Manfaat Vitamin Untuk Ibu Mengandung

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

ALHAMDULILLAH SYUKUR...

lagu