Skip to main content

JOM JOIN CERIA 1ST GIVEAWAY

-Assalamualaikum-
*Klik banner dan join sekali dua kali tiga kali* 

Alhamdulilah harini dibukakan mata dan hati untuk join GA semula. Mungkin korang dah tak nampak cik belbel join GA kan. haiahh rasa macam dah tua pulakkk. 
Kali ni cik belbel join GA yang simple simple je. Syarat mudah dan ramai boleh join.

cik belbel tag

Jangan lupa join ! hadiah dia banyak. Cik belbel nak floral mask tu !!! hahahaha
ok boiii semua


Comments

  1. uiikk nak floral mask ehhh ahaha.

    arigatouu~~

    ReplyDelete
  2. salam cik belbel
    tq tag akak..jap lagi akak join ya

    ReplyDelete
  3. saya pun sertai juga segmen ini,semoga menang hadiah cik belbel :-)

    ReplyDelete
  4. Good luck..
    Singgah dari ga yg sam dan follow sini (=
    http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/jom-join-ceria-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. Terima kasih sudi tag, tapi x sempat plak nak join.
    Sorry sebab terlepas pandang plak...huhuhu.

    Regards,
    Yana Afi Mohamed

    ReplyDelete

Post a Comment

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

Popular posts from this blog

T U T O R I A L : CARA NAK DOWNLOAD LAGU (MP3)

Bismilahirahmanirahim. Yuhuuu selamat hari berpuasa yang ke 4. Sekejap je kan dah masuk ke 4. Lagi 25 hari lagi kita akan berjumpa raya. Kepada yang dah bekerja or dah berkawin tu siap siap lah sampul duit raya ye. HAHA Entry siang siang ni tak boleh nak buat entry makan ye dak. Kang ada pulak yang terliur, dah makruh. Ok, harini cik belbel nak kongsi sikit cara nak download lagu. Sebab ramai yang tanya cik belbel kat mana nak download lagu sebab selalu mesti ramai yang guna 4shared tu kan. Tapi sekarang 4shared tu macam berhantu sikit. HAHA
Ok ni common cara yang cik belbel selalu gunakan untuk download lagu yang cik belbel suka lah ye.CARA PERTAMA : 1. Pergi ke Youtube and cari lagu apa yang korang nak download. 2. Copy url yang dekat atas tu. Contoh url yang kat bawah ni.



3. Korang copy url tu dekat Youtube Converter .
4. Lepas dah copy paste korang convert lah and nanti dia keluar link download. SIAP !
 CARA KEDUA : 1. Korang follow macam cara 1 and 2 yang dekat atas tu. 2 . Koran…

SIAPA KHAI BAHAR ?

-Assalamualaikum-Allah.. Lamanya tak update blog ni.
Sebab test dan quiz yang berderet blog diabaikan seketika. yang komen tu terima kasih ye. Maaf cik belbel tak dapat balas, bukan tak nak balas tapi tak sempat sesangat. Terima kasih singgah blog cik belbel ni.

Cik belbel update blog ni pukul 2.45 am waktu Malaysia wei. HAHA
biasa lah student life kan. Apadehal baru pukul 2.45 am kan. Belum subuh, HAHA

Mesti korang pernah dengar nama Khai Bahar ni.  Atau lebih dikenali dengan artis Youtube, Smule disebabkan suara dia yang sangat power.

Kalau tak percaya subcribe lah youtube muhamad khairul. Tu adalah si kacak Khai Bahar.


Dah lah suara sedap, jangan lah handsome sangat :(
Biodata Khai Bahar Nama : Muhamad Khairul Umur : 22 (2016 )  Asal : Perlis
** Maaf tu je yang cik belbel dapat tentang Siapa Khai Bahar ni. ** Kalau korang nak lebih kenal dengan Khai Bahar ni check on him instagram
instagram Khai Bahar Twitter Khai Bahar
Sekali pandang macam Hafidz Roshdi kan? cehhhh
The real of Khai…

(っ˘з˘)っ CARA NAK MINTA KERJA KHAS UNTUK PARA PELAJAR

Bismilahirahmanirahim.... Hallo ! Hallo ! cik belbel nak membebel ni nampak tittle kat atas tu ? CARA NAK MINTA KERJA? yela, for your information u all i dah dapat kerja ok sebagai seorang pelajar yang baru nak merasai cuti tetapi terkubur angan angan dia sebab esok gua dah kena kerja !! kenapa awal sangat ? daripada tak dapat kerja baik aku terima je HAHA. kat sini cik belbel nak bagitahu macam mana nak minta kerja bagi pelajar universiti yang tengah cuti sem, kepada budak baru habis sekolah, or pada sapa sapa yang nak cari pengalaman.
Q : Awak ada pengalaman sebelum ni ? A : Ada,dulu saya pernah kerja. bla bla bla...       ( korang jangan lurus sangat time bila kena interview tu,korang jawab je korang ada pengalaman. padahal hampehh ! lagipun bukan korang nak kerja lama kan kat situ )
Q : Sekarang ni awak kerja ke belajar ? A : Sekarang ni saya tengah cari kerja and sebelum ni saya tak belajar pun. saya rasa pun saya tak dapat nak sambung belajar sebab saya ni kurang pandai.     ( …