24.9.13

(っ˘з˘)っ APA ITU NUFFNANG???

Cakkkkk!!
terkejut tak dengan layout baru blog cik belbel ? haha. (geli je)
ok hari ni cik belbel nak cerita apa itu nuffnang.
Nuffnang ni merupakan satu website iklan yang kita boleh letak dalam blog atau certain page.
Ok contoh bila cik belbel letak Nuffnang dalam blog ni, and ade someone klik apa advertise tu, secara automatik ke manual ke cik belbel punya account Nuffnang ade income.
Kiranya Nuffnang ni boleh menjana pendapatan la.
As a student cik belbel rasa Nuffnang is a good. Kita buat blog just for fun kan. Kita update and ade orang view kita akan dapat income. Its a good right ?
Tapi tu lah nak buat entry yang menarik minat orang baca ni tak mudah, kene jaga bahasa, tak boleh plagiarism.Yela mana ada kerja yang mudah dalam dunia ni. 
Apa apa pun cik belbel buat blog ni bukan nak kaya kawww ! 
Cik belbel buat blog ni hanya nak mengisi masa boring cik belbel dengan membebel dalam ni.
 bak kata pepatah yang cik belbel patah patahkan
"sekuat kuat ingatan kita akan lupa, tapi seburuk buruk tulisan bila kita baca kita akan ingat"
tapi dalam kes blog ni pepatah dia jadi lain pulak
"seburuk buruk entry takde wifi tade la ingatan"
haha. ok kalau korang nak register nuffnang tu korang just pergi dekat link ni and follow the instruction
http://www.nuffnang.com.my/blogger/register
 ok u all. have fun and generate more income with nuffnang :)
wasalam.

6 comments:

  1. ada risiko ape2 x klau register?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk nuffnang ni kita register sahaja tanpa apa-apa bayaran dan tak ada apa-apa resiko. jangan risau ok. nuffnang ni memang untuk blogger generate money

      Delete
  2. tenkiu for the info :)

    ReplyDelete
  3. u r most welcome dear :)

    ReplyDelete
  4. Terima kasih, info yang berguna

    ReplyDelete
  5. bila dah cashout, macam mana diorang nak bagi duit?

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

ALHAMDULILLAH SYUKUR...

lagu