12.9.13

(っ˘з˘)っ TIPS NAK MENGHADAPI FINAL EXAM :)

FINAL EXAM? !!!!
what the tuttttt.....
ok cik belbel nak ucapkan good luck pada student yang nak hadapi final exam tu.
setahu cik belbel student UiTM nak menghadapi final kan?
Good luck jugak untuk candidates PMR and SPM 2013
TIPS nak hadapi final exam ? 
nak kata tips tu bukan lah kot.
First, cuba jangan study last minute sebab nanti susah korang nak catch up chapter belakang belakang tu. tapi kalau korang memang student yang memang akan ingat bila study last minute. ok go on  dude !
Second, kalau boleh buat short note kat mana mana. kata orang sebururk buruk ingatan kita akan terus ingat kalau kita tulis. it is rite ?
Third ? dah berusaha tu jangan lupa pada Allah yang menghidup kan dan mematikan kita setiap hari. Mak cik belbel selalu pesan kalau nak sesuatu minta pada Allah sebab dialah yang selalu mendengar
Fourth, time Final exam nanti kalau boleh jangan datang lewat pergi dewan exam kalau boleh tunggu depan dewan setengah jam lebih awal.  

ok lah.. cik belbel nak ucapkan good luck sekali lagi ! satu prinsip kene pegang dalam diri sendiri 
Percaya pada DIRI. fikirkan kalau orang lain boleh buat kita mesti boleh buat jugak ! 
adiosss :)

1 comment:

  1. emm.. dah kedua kali singgah da :) hehe
    best info kat blog u.

    cara nak sihat

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu