22.8.15

TAHNIAH JDT JUARA LIGA SUPER! TAPI BETUL KE?

-Assalamualaikum-
Liga super 2015 telah melaburkan tirainya tepat jam 11.15 waktu Malaysia. Cik belbel tak tahu lah waktu korang macam mana. Haha
Tapi betul ke JDT juara liga super 2015? 

Mereka merupa senarai pemain jdt yang telah menjuarai Liga Super Malaysia 2015.
Final JDT di temukan dengan Felda United dan dimenangi oleh Felda United dengan 2 - 1.
Manakala Pahang bertemu Terengganu dan dimenangi oleh Terengganu dengan mata 3 - 1.
Bagaimana JDT boleh menjadi juara? Beul ke jdt yang menang?
Haha ye beul lah jdt yang menang sebab mata JDT 46 manakala mata pahang 44. Disebabkan perbezaan 2 mata itu telah melayakkan JDT menjadi juara Liga Super kali ini.


Siapa mamat botak atas ni?
Heyyyy korang tak kenal dia ke. Dialah yang dinamakan 
Luciano Figueroa.
Cik belbel admire gila dengan dia sebab dia handsome and nampak cool gila dengan gaya rambut botak tu. Cik belbel sebenarnya anti dengan org yang botak ni. Tapi disebabkan dia cik belbel terima dia yang botak. Hahahah
Dalam Liga Super ni Luciano Figueroa letah menjaringkan 12 gol semua sekali. Power tak power kau. 
Dan dengan kemenangan tadi rupakan game terakhir buat Luciano Figuero. Selepas ini beliau akan menjadi pembantu jurulatih dan tidak akan bermain untuk mana mana game lagi.
Ohhhh sedihnya hati cik belbel uolssssss.
Kalau ad yang nampak tadi Tengku Mahkota Johor dah memeluk Luciano Figueroa dan kedua nya menangis. Sapa tak nangis kalau dah menang cam t sekali kan.

Pape pun tahniah cik belbel ucapkan untk JDT atas kemenangan kali ni. Semenjak JDT diwujudkan baru lah cik belbel yang perempuan ni yang selalu anggap bola sepak ni membosankan kan terus minat dengan bola sepak.
Saya Bangga Menjadi Warga Johor.

Tahniah lagi sekali buat JDT dan juga TMJ.

*ohhh sedihnyaa Luciano takde dahhh*


2 comments:

  1. hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu