18.1.16

KISAH YAHOO MASENGGER

-Assalamaualaikum-
Selamat petang warga blog dan alam semesta dunia. Harini cik belbel jem gila otak sampai tak tahu nak update blog pasal apa. Kang update pasal Siapa rashid orang kata takde modal dah ke macam TV****

Tangan ni memang gatal sangat nak mengupdate blog tapi tu lah takde idea. So cik belbel post lah dekat group whatsapp  yang gila ni


Laju dia suruh cik belbel tulis pasal diaorang. HAHA
Nak tahu kenapa cik belbel kata group whatsapp Ladies tu gila ?
Kalau berborak tak ingat siang malam. Tah jin apa dalam badan diaorang termasuk cik belbel ! HAHA
Salah capture pulak takde notice berapa ribu gambar
yang ada dalam tu


tengok suruh cepat cepat tulis pasal dia. HAHA

Untuk pengetahuan korang, cik belbel kenal diaorang ni semua melalui Yahoo Massenger. Siapa yang lahir zaman 80an 90an tu mesti korang ada punya id Yahoo Massenger ni. Sekarang Room Yahoo massenger dah close dah. Dan kitaorang wujudkan lah Room tapi guna whatsapp. Makin gila lah jawan nya bila guna whatsapp ni.
Zaman yahoo massenger zaman yang paling tak boleh lupa. Cik belbel start main "YM" ni lepas habis sekolah dalam tahun 2010/2011. Yang pelik nya masa sekolah dulu ada juga try buat id yahoo and try masuk tapi tak lepas. Lepas SPM dalam seminggu cam tu, try buat id baru, try masuk room pehh lepas pulak ! HAHA nampak tak dia nak suruh fokus spm dulu.

Orang kata tak kenal maka tak cinta, mana tak nya. Masa main YM dulu semua umur belasan dan 20+. Kalau kenang balik memang kelakar lah. Ada yang jumpa jodoh dalam tu. Ada yang kantoi dengan gf/bf sebab curang. HAHAHA kelakar ! Bila dah jumpa and kenal dekat luar ni baru lah tahu perangai gila diaorang lagi teruk rupanya . HAHA

Ok ni first time cik belbel meet up mereka semua ni.
Ni ladies je lah. Yang lelaki tak masuk
Macam macam manusia cik belbel jumpa masa main YM ni tau. Siapa yang pernah join paham lah cam mana cik belbel rasa. Jangan main main Ladies ni semua otai otai YM tau tak ! HAHA
Dulu cik belbel first main YM cik belbel join room Johor : 3. Kat situ lah jumpa dieorang ni semua. Masa tu semua single lagi. Then cik belbel merantau pergi room Perak : 2 Melaka : 1 Melaka : 2

Baru baru ni Ladies ni ada meet up tanpa cik belbel ! ( sakit hati )


Sebenarnya ada 2 orang lagi yang kurang dalam pic ni.
Cik belbel and the one is Tyty. 
Kenapa cik belbel tak join ?
Sebab diaorang bua hari sabtu. Dah lah cik belbel tinggal sorang dekat sini. Macam mana nak cuti sabtu. jahat kan diaorang !!! kalau buat ahad confirm join ! Tapi tak pelah banyak masa lagi.

This is two Mummy to be !
Dalam 7 orang org Ladies in group ni (mungkin esok lusa tambah orang ) mereka diaorang ni lah yang dah berkahwin dan akan jadi mummy to be soon ! Macam tak percaya iolsss akan jadi aunty belbel to be ! HAHAHA
Semoga dipermudahkan urusakn mereka berdua ni. Semoga selamat dunia akhirat and dapat anak yang comel comel !

Daripada tak kenal kita jadi kawan. Pelik kan? tu lah Kisah Yahoo Massenger. 


6 comments:

  1. cik bebel sengal gila sewel lepas tu kan sel otak-otak cik bebel tak berhubung dan tak bersatu padu di antara benua afrika serta benua eropah yg dahulunya pernah menjadi salah tempat penyinggaan cik bebel di kala beradu asmara bersama insan yg tak cintainya serta telah membuat satu filem pendek kisah di antara mereka dan jugak telah mendapat sambutan yang cukup -cukup mengejutkan cik bebel.. sekian dan terima kasih semoga kita bertemu lagi di ruang alam maya serta mengulit kisah lama ketika berada i city shah alam ketika itu cik bebel tengah main sorok-sorok.. sayunara dan bye assalammualaikum =)) =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. main sorok sorok ? yessss i know u ! hahahahah

      Delete
  2. kak shaz pun mcm tu dulu...member ym semua dah jd bff...hihi.alhamdulillah , pkenalan online pun mmbawa kpda psahabatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh kak shaz pun main ym ke ? tapi sayangkan room dah close

      Delete
  3. wah wah hehehehe qila dh lupa dh dkt ym hikhik. mcm nk dunlud balik je tp malas ahaha. entah2 takde kawan dah hiks. best nyaaaa jumpa hmmmmmmm siap jd bff lagi hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh budak ym juga ni. sekarang dah takde lah qilah room yahoo ni. semua dah jadi kenangan

      Delete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

ALHAMDULILLAH SYUKUR...

lagu