29.10.14

HANGAT !! SETITIS KASIH DARMIA TV 9

-Assalamualaikum-
 


Huarghhhh !! sekali lagi Sharnaaz Ahmad aka abg jebat cik belbel (erkk) dan Nelydia Sensore berganding bahu meletop letop macam belon panas dalam Setitis Kasih Darmia.
Walawehhh sumpah cerita ni best. Kalau korang rasa Bukan Kerana Aku tak cinta tu best, aaaa yang ni lagi best. Bila korang dah tengok cerita ni kompom korang tak kan sabar nak tunggu episod seterusnya.
Watak Pelakon
Nelydia Senrose sebagai Darmia Sharnaaz Ahmad sebagai Khairul Amir
Zaryn Min sebagai HalizaFauziah Nawi sebagai OpahLiza Abdullah sebagai Mak NgahKazar sebagai Pak NgahAzizah Mahzan sebagai Mak long Nasir Bilal Khan sebagai Pak ngah sallehPuteri Chi Chi sebagai Anis AlisaJoshua sebagai Zulfeka 
Sinopsis Cerita
Setitis Kasih Darmia adalah sebuah drama adaptasi daripada novel nukilan Naniey TJ, mengisahkan kehidupan gadis bernama Darmia yang kehilangan kasih ibu dan terjebak dengan perkahwinan tanpa rela dan tidak pernah diduga apabila terpaksa menikahi lelaki yang tidak pernah dikenalinya. Lelaki yang bernama suami meninggalkannya kerana maruahnya tercalar. Mujur ada Opah (Fauziah Nawi) dan Haliza (Zaryn Minn), sepupu yang memahami keadaanya sementara keluarganya yang lain mencemuh dan membenci dirinya. Tawaran untuk menyambung pelajaran membuka lembaran baru buat Darmia apatah lagi ditawarkan untuk bekerja sambilan oleh Haliza. Dia melanjutkan pelajaran sambil bekerja separuh masa sebagai orang gaji di rumah majikan Haliza, Khairul Amir. Tanpa Darmia ketahui, Khairul Amir adalah suami yang pernah meninggalkannya empat tahun lalu. Oleh kerana dia bekerja di siang hari, dia tidak pernah bertemu dengan Khairul Amir sehinggalah satu hari mereka bertemu lalu tersingkaplah rahsia antara mereka berdua.Menyingkap kejadian empat tahun lalu, Darmia dan Khairul Amir pernah bernikah akibat ditangkap khalwat setelah Amir cuba menyelamatkan Darmia dari menjadi mangsa rogol. Amir yang merasakan dirinya dipergunakan telah meninggalkan Darmia sejurus selepas dinikahi dan tidak pernah kembali lagi. Lelaki itu muncul dengan dendam yang tidak pernah dilupakan. Rahsianya harus disimpan sebaik mungkin. Buatlah apa sahaja pada dirinya, Darmia rela agar Haliza tidak disakiti. Dalam benci datang kasih. Jauh Darmia pergi, semakin kuat Khairul Amir mengejar. Setitis Kasih Darmia memaparkan nilai kesabaran dan kekuatan Darmia dalam mengharungi pelbagai ujian demi pertahankan kebahagiaan hidupnya. 


TV9 pukul setiap hari selasa dan rabu masa : 8.30 pm - 9.30 pmJangan lupa tengok ! Gottcha ! *kenyit mata sikit*

No comments:

Post a Comment

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu