27.11.14

BEEF CRABBY PATHY

-Assalamualaikum-
Ok selamat hari khamis ! Buat apa harini ?
Harini cik belbel nak share dengan korang cara buat craby pathy ala ala spongebob squrepants tu . HAHA
Sorry lah gambar tak berapa cantik sebab hujan (alasan)


Nampak sedap kan kan kan?


Yang ni cik belbel punya !

Bahan - bahan 
Daging burger suka hati nak letak berapa banyak. cik belbel beli yang instant punya je senang :)
Kalau nak buat sendiri pun boleh. Korang beli daging kiras tu, masuk kan dalam bekas campurkan garam, lada putih, lada hitam, daun sup sikit buat perasa. Lepas tu korang bentuk bentuk kan dia jadi buat leper leper tu. OK?

Roti burger. 
Bawang besar pun suka hati korang lah
Daun salad
Mayonise
Sos
Cheese dale
Timun jepun. Cik belbel guna timun jepun sebab kurang berair tak macam timun biasa yang kita guna sebab timun jepun ni biji dia tak banyak. Cik belbel suka !

Rasanya itu je bahan dia dan cik belbel sangat pasti yang korang pun dah tau cara nak sediakan dia kan? Ok kalau tak tahu nanti korang tanya lah. HEHE

Adios amigoshhhh.

BERMINAT?

10 comments:

  1. fuhhh sedapnyaaaaaaaaaaa. jadi lapaq dibuatnya ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. time hujan mmg sedap saja. haha

      Delete
  2. oh my...sedapnyeee....tgh lapar nii...hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha, sabaq na, sat g cik belbel pos laju zoommmm. haha

      Delete
  3. Replies
    1. dah lapo semua sodap cik balqis. hehe

      Delete
  4. akak suka kalau ada banyak bawang.
    lapar la plak tengok gambar ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh sama la kita suka bawang banyak. baru ada rasa kan.

      Delete
  5. ish apa ni :((((
    terliur lah hm hmmm

    Ihihihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishhh ni burger la. hahaha, jap g cik belbel pos. siap siap tau. HAHA

      Delete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

ALHAMDULILLAH SYUKUR...

lagu