6.1.15

UBAT RESDUNG

-Assalamualaikum-
Ok harini cik belbel nak share pasal ubat resdung. Actually kalau tengok berdepan muka cik belbel macam muka pecah rumah. Haha!
Dulu jerawat ni tak naik sangat, but lately dia punya naik bukan sebiji dua lagi tapi *biarlah rahsia* malu nak cakap.
Dan cik belbel tak tahu pun sebenarnya yang cik belbel ni ada resdung. Bila cik belbel google pasal resdung dan cik belbel rasa cik belbel ada simptom simptom resdung tu. Bila dah tak tahan sangat dengab jerawat ni cik belbel memang dah niat gaji first tu cik belbel nak beli ubat resdung.

Fexofenadin STADA 180 mg
Cik belbel beli ni kat farmasi je. Masuk nasuk farmasi terus tanya ada ubat resdung tak. Dia bagi fexofenadin ni. Then cik belbel tanya ada yang sapu tak sebab cik belbel kurang suka makan pil pil ni. Dia bagi satu ubat macam minyak angin. Takpelah cik belbel kata nak try makan pil ni dulu.
Satu kotak tu ada satu tablet dalam dia ada 10 biji. 1 hari makan sebiji. Sekarang cik belbel tengah tunggu ada respond ke tak.

Korang pernah makan ubat ni tak? Ada apa apa side effect??

5 comments:

  1. kita ada resdung jugak. tapi tak teruk sangat. so tak dak ambil apa ubat lagi :D

    ReplyDelete
  2. berkesan tak? resdung ira ni teruk laa.. tak jumpa lagi ubat yang sesuai..

    jom join segmen ira :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/01/segmen-happy-birthday-by-syahirah.html

    ReplyDelete
  3. Bintang resdung gak. Tapi biasa guna ubat spray je. Okaylah. Kejap je dah lega.

    ReplyDelete
  4. @Bintang
    Ubat spray? Ok tak? Share la sikit

    ReplyDelete
  5. Dz belum pernah try lagi... Dz pun resdung gak ^-^

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

ALHAMDULILLAH SYUKUR...

lagu