31.1.15

KENAPA MESTI MUET !

-Assalamualaikum-
Hyeee semua...
Tak semangatnya nak update blog harini. 
Cik belbel rasa down pun ada rasa marah pun ada yang paling banyak rasa sedih. Sedih kat sapa? Kat diri sendiri ni haa !!
For your information semalam keputusan Penerapan Degree Uitm dah di keluarkan. Sesiapa yang ada mohon boleh la cek kat SINI 
Yang sedihnya cik belbel tak berjaya nak sambung degree :((
Atas alasan apa cik belbel tak layak ?
Sebab cik belbel tak ada MUET lah :(
Ok, memang cik belbel rasa menyesal gila sebab tak nak amik MUET masa buat dip dulu. Sebab cik belbel tak ada geng masa nak buat MUET dulu. So sekarang cik belbel dengan geng cik belbel pun sama sama kecewa sebab tak ada MUET !!
Kenapa mesti ada MUET !!!
Dulu syarat GRAD Degree kena ada MUET, sekarang syarat MASUK Degree UITM kena ada MUET !! WAJIB !!!
hmm mungkin salah cik belbel sebab suka menlegah lengah kan MUET ni. So sekarang makan diri sendiri  lah. Seriusly ras sedih sebab kawan yang ada MUET semua dapat sambung. Sambung jauh jauh :( Jelesss !!
Pape pun mesti ada hikmah untuk semua ni kan. Adik adik bawah cik belbel jangan lupa amek muet ok !

7 comments:

  1. sabar jelah cik belbel ^^

    http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. sabar jelah cik belbel ^^

    http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. sabar ye cik belbel

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2015/01/giveaway-blog-nik-ainaablogspotcom-2015.html

    ReplyDelete
  4. Untuk kos kitorang lak kena dapat band 3 at least. Ade kawan teena yang cgpa dia tinggi 3.90 tapi muet dia band 2. So tak dapat. Awak amiklah muet, pastu apply lagi sekali. InsyaAllah boleh punye.

    ReplyDelete
  5. @Teena Tna
    waahhh awak dapat sambung ke ? tahniah yee. cik belbel dah apply muet bulan 7 test

    ReplyDelete
  6. muet ni mmg penting utk nak sambung degree..its ok, boleh jer amik sbg calon private ;)

    Jom meriahkan Segmen Bloglist Mac-April CN ;)
    http://www.cekgunorazimah.com/2015/01/segmen-bloglist-mac-april-2015-by-cn.html

    ReplyDelete
  7. saya dah ambik muet hehe

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

ALHAMDULILLAH SYUKUR...

lagu