4.1.15

KEPENTINGAN " SHOUTBOX "

-Assalamualaikum-
Huhh selamat hari ahad. 
Harini cik belbel sedih bila cek ranking, blog kelaut dan hampir lemas dek hujan yang turun dengan lebat :(
Tapi tu semua tak penting, yang penting sekarang jom kita naik kan balik ranking !! *semangat ikat reben kat kepala*

Apa tu " Shoutbox " atau bahasa melayu dia kotak jerit ?
Ni contoh Shoutbox yang ada dalam blog cik belbel

Mana nak dapat Shoutbox ni ?
Korang boleh pergi link ni
http://shout.busuk.org/m/
Lepas korang sing  up korang boleh creat korang punya shoutbox. Nak tulisan macam mana nak kaler apa semua ada. Cuma kalau nak yang cantik2 kena cari tutorial lah kan

Apa yang pentingnya Shoutbox ni ?
Bagi cik belbel sendiri lah kan, cik belbel ni antara gadget yang penting sebab kat sini kita boleh jadi satu sumber siapa yang datang blog kita. Selain tu, kita boleh tinggal kan jejak untuk orang/blogger lain singgah blog kita. Dengan cara ni boleh menaip kan Nuffnang kita !

Ok contoh kita da join segmen atau Giveaway. Dan kita ni adalah insan yang bertuah untuk menang, blogger tu akan mention kita kat shoutbox ini untuk kita tuntut hadiah tu. Shoutbox ni jugak boleh jadi tempat kita tanya soalan kalau ada yang kita nak tahu tentang blog tu. Tak kan kita nak komen dekat entry yang tak ada kaitan dengan apa yang kita nak baca kan ? Tak main nama nya tu..
Ok, kadang kadang ada certain blogger yang menggunakan shoutbox untuk promote 8Share, diaorang punya produk atau peruserpaid tu. *sebenarnya cik belbel pernah buat. Jangan marah haa. hehe* pendapat cik belbel lah kan tak salah kot untuk mereka promote, sebab tu salah satu medan untuk orang klik iklan dia. next entry cik belbel akan share macam mana nak kenal tu link iklan atau tak.

Jadi pada sesiapa yang belum ada shoutbox tu buat lah. Banyak tau kepentingam shoutbox ni :)

2 comments:

  1. Dulu x pernah letak shoutbox, skrg baru letak. Until now still trfikir apa kepentingan shout box ni.

    ReplyDelete
  2. @Bintang
    shoutbox ni macam exhange jugak la. untuk org singgah blog kita

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu