5.1.15

CARA NAK DAPAT KAN CPUV/BE NUFFNANG

-Assalamualaikum-
Pehh tajuk tak nak macam gempak pulak kan. Gaya macam dah jadi senior blogger je cik belbel ni. Padahal budak setahun jagung je cik belbel, tapi atas keinginan yang tinggi dan semangat nak share dengan korang tentang Apa Itu Nuffnang . 

Sebelum ni cik belbel ada share dengan korang Apa itu CPC, CPUV dan sedikit Tips nak dapat kan CPUV  
InsyaAllah malam ni cik belbel akan kongsi lebih sikit pasal cara nak dapat kan BE atau CPUV ni.
CPUV ni adalah Iklan iklan yang di siarkan di dalam blog kita. Dan setelah tamat tempoh jumlah earning akan dikreditkan di dalam blog kita. Contoh seperti CPUV terbaru yang cik belbel terima ialah RHB Travel Around the World .
  • Blog mesti lah aktiv atau lebih senang korang selalu update blog tu. Update entry yang best best. Sekurang kurang nya 1 entry 1 hari supaya pihak pengiklanan akan nampak kewujudan blog kita ni. Tak kisah lah korang nak update pasal apa. Ok contoh pasal Drama Tv3 Zahira . Ok korang bebel bebel dalam tu. Entry tak perlu panjang tapi padat dengan isi dan keyword keyword yang orang akan cari di Google.
  • Bila dah ada entry, dah ada iklan Nuffnang. Kena lah rajin rajin update survey Nuffnang tu.

Update survey seminggu sekali kalau boleh. Dan pasti kan ketiga tiga ruang iklan tu dah letak dalam blog.
  • Dalam tips yang dulu cik  belbel da kata Raji rajin kan join Segmen kan. Seriusly segmen dan Giveaway ni memang banyak faedah. Dulu cik belbel join segmen ni just untuk suka suka nak hadiah macam tu. Bila tengok total visit meningkat. Cik belbel semangat terus nak join. Jadi KENA RAJIN lah join segmen.
  • Share kan entry korang dalam Facebook, Twitter, Google+ dan lain lain.
  • Kedudukan gadget yang kemas dalam layout blog menjadi satu tarikan untuk orang singgah ke blog kita tau. Kalau loading blog lambat, gadget susah nak keluar akan buat reader malas nak singgah blog kita. Reader Tak suka Baca Blog Yang... 
  • Rajin kan diri Blogwalking ke blog orang lain. 

Pokoknya segala yang kita buat kena ada kerajinan. Kena ada minat. Tak tahu tak apa kita boleh tanya kita boleh belajar. Jangan kedekut ilmu dan jangan bodoh sombong kalau kita nak berjaya. Cik belbel bukan lah blogger terkenal dan blog ni bukan untuk buat cik belbel terkenal. Tapi rasa seronok bila cik belbel dapat share sesuatu dengan orang lain. Jari jemari yang manaip di keyboard tahu akan perasaan ni. Seronok bila kita dapat earning dengan hasil usaha kita sendiri. Sampai ke hari ni bila cik belbel dapat CPUV cik belbel akan teruja yang sangat sangat. Jadi rajin tu perlu ada kalau kita nak berjaya, Cik belbel banyak ikut info yang Hasrul Hassan berikan. Cik belbel jadikan dia sebagai semangat cik belbel untuk terus menaip. 

20 comments:

  1. bagus tipss ni :D

    ReplyDelete
  2. terima kasih cik belbel atas perkongsian ni. ;)

    ReplyDelete
  3. wah... dah pandai. bagusnye dapat kongsi tip nie

    ReplyDelete
  4. join segmen kena rajin blogwalking jga kan.. saya ikut rajin ja singgah blog org lain..huhu..
    patut la orang sllalu update pasal survey nuff ya..

    ReplyDelete
  5. follow balik http://cikanggur10.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Sama lah kita, suka refer blog Hasrul Hassan :) Sampai rasa nak pengsan bila dia pulak comment blog kita T_T

    ReplyDelete
  7. Good info here..hehe

    ReplyDelete
  8. kenapa saya nak bubuh iklan skycrapper tidak boleh? dah cari dah dalam html post footer 3.. tapi tidak jumpa...jadi camana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhh pocong pun nak cpuv ke ? Hahaha
      Cuba tengok dekat bawah. Selalu yg bawah kot

      Delete
  9. info berguna.. ble cuba.. tq

    ReplyDelete
  10. info berguna.. ble cuba.. tq

    ReplyDelete
  11. Menarik tips nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah. Sama sama share rezeki

      Delete
  12. Tips yg menarikk..
    Iolls ada dpt cpuv dalam 5 kot. Risau unique visit kurang. Hahaha
    Jgn lupa follow² okaay
    http://albistro22.blogspot.my/?m=1

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. ermm banyak yang dipelajari..
    saya ada pasang cuma x tau CPuV atau BE ke apa ...
    letak je kat blog hu3

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu