16.1.15

CHICKEN CHOP MUDAH VERSI CIK BELBEL

-Assalamualaikum-
Holaaaa kali ni cik belbel kembali lagi dengan resepi yang cik belbel sendiri tak tahu datang dari mana. 
Bila sedap cik belbel share la dalam blog cik belbel ni. Kalau tak sedap pun cik belbel share jugak kot kot korang boleh buat resepi tu jadi sedap. Hehe
Taraaaaa ! Ni lah hasil kerja cik belbel selepas balik dari kerja. Selalu cik belbel buat Fries Salad yang mudah tapi kali ni cik belbel tambahkan ayam supaya dia jadi macam chicken chop ala ala kat restoren tu. Haha *cewaahhh*
Untuk ayam tu korang boleh perap semalam atau kalau nak makan cepat dalam sejam dah boleh masak. 

Bahan perap :
Ayam bahagian peha atau dada
Serbuk lada hitam/blackpaper 
Serbuk lada putih
Bawang putih dicincang halus

Masa nak goreng :
Ayam yang dah diperap
Telur sebiji
Tepung ayam kfc *option*
Serbuk roti

Rasanya korang dah boleh imagine macam mana nak perap kan? 
Cik belbel tak guna sos chicken chop sebab cik belbel tak jumpa sos dia jat market rumah cik belbel ni. Kalau korang nak guna sos tu cari yang nama dia demiglance 
Nilahh dia demiglace yang selaluborang guna buat sos chicken chop.

Sos apa lagi. Selamat mencuba semuaaa !
See yaa next resepi ;)

4 comments:

  1. Salam Cil Belbel...Boleh hantar details tak?Nak hantar hadiah segmen Cil Balqis..017-2954897..TQ

    ReplyDelete
  2. Mmmm..menyelerakan je tengok..hehehe..rajin Cik Belbel masak kn :)

    ReplyDelete
  3. @Cik Mimie
    tag Cik Belbel kat sini ye http://norshamimi.blogspot.com/2015/01/first-and-simple-giveaway-oleh-cik-iman.html

    ReplyDelete
  4. Sedapnya. Akak ni tau makan jer chicken chop ni, tak reti nak buat.heheheh

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

ALHAMDULILLAH SYUKUR...

lagu