20.1.15

JOM CARI KERJA

-Assalamualaikum-
Ok, macam cik belbel ni serius cik belbel ni memang malas nak keluar nak tengok kat mana ada kerja kosong. Cik belbel lagi suka terbongkang slide phone cari kat mana kerja kosong. HEHE

Ok ni cik belbel nak share laman web yang cik belbel selalu tengok sama ada ada kerja kosong atau tak.
Jomm cekedouuutttt !
  1. www.mudah.com.my  (search bahagian job)
  2. www.jobstreet.com ( selalunya kena sign in dan isi apa qualification korang)
  3. www.kerjaon9.com  ( untuk cari kerja kerajaan atau swasta)
  4. www.jobfinder.com.my ( kerja swasta)
Ni antara tempat atau laman web yang cik belbel selalu jenguk-jenguk kalau nak cari kerja. Atau pun kalau korang selalu beli surat khabar kat situ ada ruangan mencari kerja. Alahh yang korang selalu tengok dekat drama drama yang diaorang selalu bulat bulat kan ruang cari kerja tu. Haaa macam tu lah.
Ok good luck kepada pencari kerja !
See yaa !

8 comments:

  1. Hehe betul tu, selain tu saya suka tengok dekat www.maukerja.my, tapi banyak swasta lah.

    ReplyDelete
  2. @Shima Hasan
    Kan? Sebanarnya banyak tempat kita boleh cari kerja ni. Malas atau tak je

    ReplyDelete
  3. wahhh thanks for sharing. Teringin jugak nak kerja part time sambil belajar ni. :)

    ReplyDelete
  4. @Sakinah Kamal
    dulu cik belbel ada terfikir jugak nak buat part time job masa belajar. disebabkan duduk hostel terkubur je. hehe

    ReplyDelete
  5. Bagus ni. Saya pun ada senarai laman web cari kerja di blog. Cuba google "Laman Web Cari kerja" akan nampak blog saya tulis bab tu ...

    ReplyDelete
  6. gud liuck kepada pencari kerja yer... semoga berjaya... (saya teringin nak bukak ladang lah.. ala ala koboi gitu bela lembu bela kambing)

    ReplyDelete
  7. Dapat kerja online lagi best yer Cik Belbel, kira kita santai jew buat kerja ^-^

    ReplyDelete
  8. Jangan memilih kerja.
    Akak dulu sebelum dapat kerja sekarang ni pernah kerja kilang, tolong buat kuih, kedai runcit.

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

ALHAMDULILLAH SYUKUR...

lagu