19.12.14

BUDAK UMUR 7 TAHUN BUAT SEXUAL HARASSMENT

-Assalamualaikum-
Bismilahirahmanirahim..
First of all cik belbel nak minta maaf kalau entry kali ni cik belbel ada menggunakan kata kata yang agak keterlaluan ye.

 
*sumber google*

This from my experience. Cuba bayangkan budak yang baru nak kenal dunia buat sexual harassment ? Dah besar dia nak jadi apa? Perogol ? Peliwat ?
MasyaAllah...
  Budak umur 7 tahun pegang punggung sorang wanita di sebuah kedai makan ketika perempuan tu sedang basuh tanggan.
Sebenarnya nak salahkan siapa bila ada kes macam ni? Mak ayah? Mungkin juga la sebab yang cik belbel tahu budak tu duduk satu hari dekat kedai makan tu. Mak ayah dia bukan kerja dekat situ. Dan dia yang berumur 7 tahun tu berkawan dengan budak umur 25 tahun. 
Mak ayah dia tak reti nak cari anak dia ke? Sibuk sangat kejar harta dunia sampai amanah Allah diabaikan.

Yang dia buat sexual harassment BUKAN dengan  perempuan sexy, atau seseorang yang bila kita tengok boleh menaikkan ghairah seseorang. Perempuan tu elok bertudung, baju bawah punggung, seluar panjang. 
Bila cik belbel kenang balik menangis cik belbel sendiri. Kenapa budak yang baru nak kenal dunia tu jadi macam tu ? Dia cakap pun kesat ya rabbi. Dengan rambut berkaler perang. Tu ke cara nak ajar anak? Yang tua kawan dia pun melayan je dok gelak gelak. Gila Ba** ke apa. Serius memang cik belbel sakit hati.

Cuba bayangkan kalau terjadi dekat diri kita sendiri ? Apa kita nak buat ?

NOTE kepada lelaki**
Kepada lelaki kat luar sana, tolonglah hormat kami ni sebagai wanita yang melahirkan anak anak kamu, dan tanpa kami yang bernama wanita ni tak ada kamu tu lelaki. Satu hari nanti kamu akan ada isteri, anak didik lah mereka. Tolong sangat sangat jangan abaikan mereka. 

NOTE kepada perempuan**
Tak tahu lah apa nak jadi dah zaman sekarang ni. Kadang kadang dengan ahli keluarga sendiri pun tak selamat. Jaga lah aurat, tingkah laku. Biar orang cakap kita sombong tak bercakap dengan orang tu. Asalkan dia tak gangu kita. Dengan budak budak ni pun tak boleh buat baik sangat, pandai amek kesempatan ! Perempuan tolong hati hati tak kira tua muda mak, nenek, makcik, dara, ke apa !


Nasib la budak tu bukan adik cik belbel. Kalau tak memang penyepak hinggap kat muka kau. 


8 comments:

  1. gila punya budak..
    apa nak jadi kat dunia..

    ReplyDelete
  2. 7 tahun?? ish. Budak zaman sekarang. terlalu advance.

    Saya pernah kena 1 kali, budak kecik je, tadika kot. Dia boleh sound saya, " woi sial, tepi sikit la, aku nak lalu ni, aku tumbuk muka ko kang!"

    Saya senyum je tengok budak kecik tu.

    *wife ada kat situ, and wife tahu, kalau orang buat kasar dengan saya, and saya senyum, memang ada yang nak kena la tu. ayaks!

    ReplyDelete
  3. @Haffizul Iskandar
    budak sekarang mmg melampau tau. takde moral langsung. dalam kes cik belbel ni memang cik belbel salahkan mak ayah dia 100%

    ReplyDelete
  4. ish3, kecik2 lagi dah macam2. kurang kasih sayang kot.

    ReplyDelete
  5. Ya Allah...sedih jugak bila baca..dunia sekarang dah lain...

    ReplyDelete
  6. Kita tampor je lelaju budak macam ni..

    ReplyDelete
  7. baca tajuk aje dah buat Wardah kecut perut dengar... takut T.T

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu