14.12.14

SOSEJ BUTTER VERSI ORANG MALAS.

-Assalamualaikum-
Selamat hari minggu !
Selamat hari ahad johor !
Selamat bekerja kepada gov dekat Johor ! Haha
Ok harini kan cuti bagi swasta jadi mesti ada yang masalah serupa syaiton nirojim bertempek dekat badan nak bangun dari katil tu kan ?
Malas memang malas tapi perut kena isi jugak. Nak masak meleweh2 malas kan?
Haa disini penyelesaian nya ! HAHA
Taraaaaa ! 
sosej butter orang malas ! Hahaha

Masak sosej memang orang tahu senang je kan. Kalau suka goreng kita goreng lah kalau suka rebus kita rebus lah. Tapi kalau makan macam tu tak lah sedap mana.
Mehh kita jadikan dia sedap !

sosej tu kita potong kepada 4 bahagian.
panaskan butter dalam sosej pan dan dia akan cair.
masuk kan sosej tadi dan goreng selama 2 3 minit. 
masuk kan serbuk blackpaper or paperoni*kalau ada*
Siap? masuk kan dalam pinggan or bekas.
Gunakan sos thousand island dan mayo untuk salad.
(optional)
letak kan daun paslie *daun sup*
letak kan salad or kobis.
*boleh jadikan makanan diet ye dok*
Masak dia pun tak lama. 5 minit dah siappp!



7 comments:

  1. sedapnyaaa nengok... boleh try nie. malas2 pun ok jgk. resepi mudah. hihi.. ^_^

    ReplyDelete
  2. @Jie Najihah
    kalau lapar mmg sedap lah. guna thousand island sedap !!

    ReplyDelete
  3. org klu kreatif , mcm2 blh jadi ...

    ReplyDelete
  4. Selalu jugak saya buat untuk anak-anak. Senang dan cepat dan sedap..=)

    ReplyDelete
  5. @mama 3farhanah
    lepas ni mama boleh share resepi yang sedap. boleh cik belbel try

    ReplyDelete
  6. Sdpnye cik belbel..! order sepinggan! ^.^

    My Blog
    ASDY Dimension.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Sedapnya, tambah makan dengan roti :)

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu