31.12.14

SELAMAT TINGGAL 2014

-Assalamualaikum-
Tinggal beberapa jam lagi 2014 akan meninggalkan kita dan tiba lah masa 2015 memulakan segalanya. Mesti macam macam azam, macam macam wish akan keluar dari hati ke mulut kita untuk tahun 2015 kan ? Tapi azam tahun 2014 dah tercapai ke? Kalau tak tercapai bawak bawak lah ke tahun 2015 ni ye. HAHA
Seriusly cik belbel tak pernah ada azam setiap tahun. Bagi cik belbel tak kisah la tahun baru ke bulan baru ke hari baru ke. As long as kita ada niat nak buat sesuatu teruskan. Tak payah  nak tunggu azam lah apa lah. Tu bagi cik belbel lah kan. Lagi orang lain cara kan.

For Malaysia. Boleh kita rumuskan pada malam ni macam macam telah berlaku. Yang paling katara Malaysia telah kehilangan pesawat MH370 MH17 dan yang terbaru ialah QZ8501. Dengan bencana alam yang Malaysia alami iaitu banjir di timur Malaysia. Semoga tahun 2014 ini mengajar kita semua bagaimana untuk menerima sebuah kehilangan dan cara kita sendiri menghadapi musibah itu.
InsyaAllah ada hikmah disebalik semua yang kita alami.

Di manakah MH370
Selamat tinggal MH17
Kita hanya merancang Allah menentukan.
Takziah buat keluarga magsa. Harap tabah menghadai dugaan dunia
Selamat tinggal 2014
Selamat tinggal kenangan
Selamat tinggal kisah duka
Tinggalkan yang pahit di 2014 dan 2015 insyaAllah ada yang terbaik yang Allah sediakan untuk kita.
" Dikesempatan ini Saya tuan blog http://blogcikbelbel.blogspot.com  " Blog Cik Belbel "
memohon beribu ampun dan maaf sepajang tahun 2014 saya mengendalikan blog ini ada tersalah silap bahasa yang saya gunakan semasa mengendalikan blog ini. Sama sama lah kita berkongsi ilmu tentang dunia dan juga akhirat. "
SELAMAT TINGGAL 2014 !


4 comments:

  1. Selamat tahun baru cik belbel!

    ReplyDelete
  2. @SalbiahM
    selamat tahun baru jugak ;)

    ReplyDelete
  3. selamat tahun baru cik belbel! ;) moga dirahmati Allah sentiasa. ;)

    ReplyDelete
  4. Selamat tahun baru, maaf terlambat.. ^_^

    ReplyDelete

tick Notify Me untuk tahu cik belbel balas apa :)
Terima kasih singgah yaa !

PEMENANG COMEBACK GIVEAWAY 2017

lagu